Monday, 27 May 2013

Cerita sedih sepasang kekasih

sedih giler tu......pastikan tisu berada di sisi anda...
Tersebut al-kisah 2 insan bercinta... yg laki tu nama Razak,
yg pompuan tu nama Fatimah. Razak ni panggil fatimah ni
sebagai 'imah' je (nak kasi nampak manje le tuh). imah
ni lak panggil razak ni 'abang' je cos diorang ni dah
close, lagi pun razak ni lagi tua drpd imah 4 tahun.
Entah macam mana, diorang ni kena berpisah dlm jangka
masa 3 tahun. Razak tu kena gi UK . lama gak tuh...
Imah ni kesepian le kat Singapura.
Since dah pisah lama gak.. then imah boring dok umah sorang
...Ada lak mamat yg bernama kamarul dtg jumpa imah. mula2
imah dgn kamarul ni kawan je, kamarul ajak gi shopping, gi
makan satay, gi bowling. Entah macam mana, hati imah
ni dah terpaut lak kat kamarul nih... maka hilang la bayang2
razak drpd hati imah..

Setelah genap 3 tahun.. razak pun pulang ke singapura. Beria2 le
mamat nih nak jumpa imah. belum sempat nak call imah, razak
ternampak imah dgn kamarul tengah date kat tengah2 town.
maka berderai le jiwa raga razak.. sedih je mamat tuh...
tak lalu makan. at the same time.. imah dok jalan2...
sembang le dgn kawan2 dia.. ntah camna dia dpt tahu kamarul
tu laki org. imah pun peras..cuba nak kembali kepada razak.
Masa tu dia lom tau lagi razak ni dah balik singapura.

Razak pun memberanikan diri dia... jumpa imah. dia gi le rumah
imah. muka razak masam je.. imah tanya le apasal masam.
razak cakap.."susah lah.. aku dah tau apa yang ko buat
masa sepeninggalanku" imah terperanjat... "err bila masa
lak nih.. aku setia apa..." kata imah razak berkata...
tersedu2.. " Aku sudah tau perhubunganmu dgn dgn kamarul
..." imah terdiam... "tamat lah hubungan kita disini sahaja
..." tambah razak. Razak amik gitar kapuk yg dibeli drpd UK
tu......seraya berkata " dengarlah lagu ini..., khas untuk mu..."
razak start nyanyi sambil menatap wajah sedih imah yg sedang
menangis...

I can tell by your eyes
That you've probably been crying forever
And the stars in the sky
Don't mean nothing to you
They're a mirror
I don't wanna talk about it 
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

imah terdiam... masih menangis....razak sambung...

If I stand all alone
Will the shadows hide the colours of my heart
Blue for the fears
Black for the night's fears
The stars in the sky
Don't mean nothing to you
> They're a mirror

I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

"suara razak terus mendayu2....

"My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen
to my heart, oh, my heart? My heart, oh, my heart!"

razak ulangi phrase yg sama.......imah terdiam...walaupun
air mata masih mengalir...

My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen to my heart, oh, my heart?
My heart, oh, my heart!"

setelah tamat lagu yang dinyanyikan oleh razak untuk imah itu...
tiba2 mulut imah berkata ... " abang, imah nak beritahu
abang sesuatu" "katakan lah duhai imah" jawap razak dengan
suara perlahan... " err...... err..." kata imah dlm keadaan
bersalah..."katakan lah .. katakan lah imah.. abang sanggup
terima..." tambah razak...perlahan2.. imah berkata

"abang..."
"sebenarnya... imah tak paham bahasa Inggeris..."

Seram! Misteri Lebuhraya Berpenunggu Di KM20.6

Seram! Misteri Lebuhraya Berpenunggu Di KM20.6 | Fenomena kemalangan maut sering kali dikaitkan dengan kecuaian pengguna jalan raya, selain faktor jalan. Itu biasa dan ia merupakan salah satu kesimpulan yang dilaporkan. Namun begitu, ada kalanya ia disebabkan oleh faktor gangguan makhluk halus seperti mana yang didengari sebelum ini. KisahBest.My difahamkan lebuhraya di KM20.6 ini berhantu dan dianggap misteri oleh segenlintir pengguna jalan raya. Ada yang mendakwa ternampak benda-benda peliksewaktu menyusuri jalan ini.
KULIM -Sehingga kini lebih 60 kemalangan dilaporkan berlaku di Kulim di mana ia melibatkan 35 kematian.
Daripada jumlah ini, 90 peratus mangsa terdiri dari kalangan penunggang motosikal. Pelbagai cara telah dilakukan oleh polis trafik termasuk menjalankan operasi bagi mengurangkan kadar kemalanganbagaimanapun ia terus meningkat setiap hari.
Terdapat beberapa jalan utama di sini dikenal pasti sering melibatkan kemalangan maut antaranya Kilometer (KM) 20.6 Lebuh Raya Butterworth Kulim Ekspress (BKE), Jalan Sungai Seluang, lampu isyarat Taman Kuchai, Selekoh Taman Sepilai, Jalan Mahang Kulit, Jalan Batu Putih dan beberapa laluan lagi.
Anggap kawasan puaka
KM 20.6 dikatakan kawasan paling merbahaya apabila kemalangan maut melibat penunggang motosikal sering berlaku.
Difahamkan, antara faktor menyumbang kepada kemalangan itu adalah keadaan jalan terlalu gelap pada waktu malam.
Sehingga kini, lebih tujuh kematian dilaporkan di sekitar KM 20.6 dan ada penduduk di kawasan itu beranggapan ia berpuaka.
Pengamal perubatan tradisional, Rosli Ahmad berkata, terdapat beberapa tanda sekiranya penunggu lebuh raya di KM 20.6 itu ‘inginkan’ mangsa.
“Keadaan ini mungkin disedari oleh orang ramai dan anggota beruniform terbabit yang sering membuat rondaan di kawasan itu. Selalunya kemalangan maut ini akan berlaku sekitar jam 2 hingga 3 pagi.
“Sebelum kejadian berlaku aktiviti mat rempit kurang dan tiada tanda berlakunya perlumbaan di sekitar Pekan Kulim. Keadaan menjadi tenang, namun secara tiba-tiba kemalangan maut berlaku di kawasan itu.
“Laluan berkenaan sebelum ini merupakan kawasan hutan sebelum diterokai. Pelbagai kehidupan tinggal di kawasan itu termasuk alam ghaib dan misteri. Apabila pembangunan dijalankan, kawasan hutan mula diterokai dan kebanyakan pokok besar yang selama ini menjadi tempat persinggahan makhluk halus musnah,” katanya.
Menurutnya, kebanyakan mangsa yang terlibat dalam kemalangan di KM 20.6, maut.
Makhluk halus merangkak
Rosli berkata, makhluk halus itu boleh berupa manusia separuh badan dilihat merangkak di tengah jalan, selalunya selepas hujan di sebelah petang atau malam.
Katanya, makhluk itulah yang menarik kenderaan atau kaki penunggang motosikal sehingga mengakibatkan ramai penunggang maut di kawasan itu. Selain itu mangsa terlibat selalunya akan mengalami kecederaan parah.
“Makhluk yang merupakan penunggu di kawasan itu akan menjadikan darah mangsa yang terbunuh sebagai habuan mereka beramai-ramai. Itulah sebabnya mangsa yang terbunuh di kawasan itu akan kehabisan darah.
“Bukan senang untuk membuang atau menghalau penunggu yang ada di kawasan itu kerana kita telah menceroboh kawasannya,” katanya.
Masih jadi tanda tanya
Kira-kira jam 4 pagi semalam, seorang lelaki berbangsa Inggeris bertugas sebagai pengurus di sebuah kilang di Kulim Hi-Tech berusia 40-an membuat laporan polis apabila kereta dipandunya terbabas sebelum terhumban ke dalam longkang.
Menurut mangsa, apabila sampai di Jalan Mahang, Kulim dia ternampak lelaki tidak berkepala melintas jalan dan kerana terlalu leka melihatkan lembaga itu, dia hilang kawalan sebelum terbabas.
Perkara sama berlaku pada seorang pekerja industri yang melalui jalan sama selepas melakukan kerja lebih masa.
Tiba di jalan terlibat, mangsa ternampak seorang wanita memakai baju kebaya, sambil mendukung anak di tepi jalan.
Sebaik sahaja melepasi lembaga itu, hendal motosikal jenis Kawasaki RR 150 ditunggangnya seperti ditarik ke tebing jalan sebelum terjatuh dan mengalami kecederaan patah tangan kanan.
Walaupun kejadian aneh itu menjadi tanda tanya, tetapi kemalangan maut di sekitar kawasan terlibat masih berlaku.
Dia meminta pengguna jalan raya lebih peka apabila melalui kawasan itu. Terkini, seorang remaja berusia 19 tahun turut menjadi korban di KM 20.6 apabila motosikal ditunggangnya terbabas.
Mangsa yang mengalami kecederaan di kepala dan badan meninggal dunia di tempat kejadian.

Friday, 17 May 2013

petang bersama .

petang tadi anak menakan pmpuan ksygan aku ni dok ajak-ajak p teman dia pegi playground dri hari tu lagi .sebelum-sebelum ni mmng aku mlas sgt nak temankan dia p sana 2 .hehehe .ntah knp hati aku ni tbukak nak temankan dia .kcian tgok dia .aku pon dgn penuh smngat pegi la teman dia pegi main kt playground depan rumah dia tu dengan abah aku :) syok plak tgok dia main-main tu .tringat plak zaman dia kecik-kecik dulu .slalu jgak aku temankan dia pegi playground .hehe .maklum la time tu excited ada anak buah yg first .hehe .haaa .dan ini lah saat-saat keriangan kami bersama .heheh .enjoy it !











Thursday, 16 May 2013

fauzah rihanah nama diberi ..

haaaa .insan yang bertuah ni la yang sentiasa menjadi peneman aku masa aku di UiTM .hehehe .baik dan cantik kan orangnye !hehe .orang pnggil dia neelofa .hehehe .kalau tada dia ,tah apa jadi la aku kat uitm 2 .n dia slalu tolong ajarkan aku macam-macam :) trima kaseh ye :) .dan ini lah gerangannya .hehe .jumpa di uitm ni ye ???lama x jmpa .kan !rindu jeritan dia .dia ni mmng suka menjerit .aku jadi pekak sbb dialah .hahah !


Wednesday, 15 May 2013

Hari Guru .

16/5/2013 .bersempana hari guru ni .mesti semua sekolah-sekolah di seluruh Malaysia maraikan di sekolah masing2 kan ?haaa .aku pon ingin mengambil peluang ini untuk mengucapkan 'Selamat Hari Guru' kepada seluruh guru-guru di Malaysia .tambah-tambah cikgu-cikgu yg dok mgajar aku .hahaha .terima kasih kerana sabar dengan perangai dan sikap aku yang chumel ni .hehehe .dari zaman guru di tadika ,hingga la pensyarah yg masih mengajar aku sekarang .yela aku ni kan antara manusia yang agak susah nak mematuhi semua cakap cikgu dan suruhan cikgu .heheh .haa .dan ini lah senarai tmpat/sekolah/ipt yg aku pernah belajar dan maseh belajar .heheh

*Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI)                                                  (1998)
*Tadika Children's Corner                                                                  (1999)
*Sekolah Kebangsaan Iskandar (SKI)                                                  (2000-2006)
*Sekolah Men. Keb. Mergong                                                             (2007-2009)
*Sekolah Men. Voka Alor Star (VOKAS)                                             (2010-2011)
*Universiti Teknologi Mara (UiTM)                                                     (2012-skrang)

ok .kita mulakan perjalanan cerita dizaman persekolahanku semasa aku masuk ke 'pasti' .hehe .pusat pasti ni kawan ayah aku la bgtau yg bagus pusat ni .so ,ayah aku dengan berfikir panjang ,letakkan aku di pusat asuhan tersebut .masa tu aku baru 5 tahun .maybe dorang x larat nak tanggung perbelanjaan aku untuk hntar ke pengasuh kot .letak kt sana murah skit kan .hehehe .suasana sekililing dekat sana ya Allah .hanya tuhan yg tahu .hahaha .nakal ya amat budak2 kt situ .aku pon apa lagi .heaven la kan !!main smpai x ingat dunia .kadang2 tu smpai xmau balik .main ice yang beku2 tu ,panjang pokok curi buah pelam .hahahaha .macam2 lagi lah .best !!disamping belajar pasal agama skit2 .hehehe .belajar skit ,main je lebih .al maklum la ,cikgu2 kt situ pon dh malas nk amek tau pasal kami hehehe .


ok .lepas mak pak aku tgok aku ni dh macam tak terkawal sgt .dorang pindahkan aku ke tadika Children's Corner .masa 2 mmng agak sedih jgak la sebab kna tggalkan kawan-kawan lama .biasa la budak-budak lagi kan time tu .haaha .tpi excited la jgak sbb dapat rasa suasana yang baru dan pembeljaran yg lebih teratur .mcm2 aktiviti aku buat .melukis la ,menari la macam-macam .hehehe .

lepas habes zaman tadika tu .aku dah naik pangkat kezaman sekolah .sekolah yang bertuah tu bernama Sekolah Kebangsaan Iskandar .sekolah ayah mantan perdana menteri kita Tun Dr. Mahathir .peringkat yg berbeza ,suasana yg berbeza dan kwn-kwn yg berbeza .perasaan tu tersangat-sangatlah excited sebab first time pakai baju skolah kan .hehehe .semua baru time tu .dengan bangganya bawak beg roda tu .korang ingat x beg 2 ?hahaha .rasa bangga gila la bila bawak beg tu .hahahaha .aku duduk dekat skolah tu smpai la ke darjah enam :)

bila dh habes zaman sekolah rendah .aku masuk lah plak ke zaman sekolah menengah .hehehe .bila dh masuk sklah menengah tu kita kna la rasa mcm dewasa skit kan .mcm-mcm benda aku nk buat .maklum la dh dewasa la sgt !!hahahaha .mcm-mcm perangai .aku dengan rendah diri dan kechumelan ni pon ikut la dorang .haha .dan yg pling peting !time ni la time nk mgatal ,nk mgorat2 bdak pmpuan .hahaha .maklum la .dh dewasa .haha .aku duduk dekat skolah ni smpai tingkatan 3 je .lepas habes PMR aku terus pindah ke sekolah lain :)


lepas habes je PMR .aku membuat keputusan untuk berpindah ke Sek Men Vokasional Alor Star .sekolah ni serius rasa lain sgt .sebab suasana dia x mcm sekolah-sekolah harian lain .sebab kt situ student skit ja .lepas tu student yg ada pon semua tingkatan 4 dgn 5 je .so semua dh matang la kan .awal2 tu mmng rasa menyesal gila masuk skolah 2 .sbb mcm membosan kan .biasa la masuk skolah pagi ,pastu balik petang plak .gila penat .dh mcm keja pon ada .aku amek cos binaan bangunan dekat sana ,sbb cita-cita aku sebenarnya nk jdi engineer dlm bngunan2 ni .x jadi engineer ,jdi juruteknik pon jadi la hehehe .mcm ayah aku la :) .tapi sbnarnya sekolah ni la sekolah yang paling best yg pnah aku rasa .dengan kwn2 yg best ,cikgu yg sporting dgn student .tambah2 dengan cikgu bidang .heheh .best !!thanks VOKAS !!

dan yang terkini .ini lah tmpat blajar aku .Uitm .dekat merbok sungai petani ja .dekat ja dengan rumah aku .kadang2 tiap2 minggu aku balik rumah .maklum la dekat .hehehe .doakan aku dapat habeska diploma dgn jayanya eh kwn2 ??/ :)


akhir kata .SELAMAT HARI GURU kepada semua guru-guru dalam dunia ni !!terima kasih sbb xknal erti penat lelah untuk mengajar kami menjadi insan yg berguna diatas muka bumi ni !love you all !! <3





kedatangan semester 3 :(


kejap je kan masa berlalu .hmm .nampaknya semester 3 akan datang .maybe minggu pertama bulan enam ni aku dh kna balik ke merbok untuk menempuhi semester 3 .hmm .rasa macam x sedia lagi pon ada .hmmm .apa-apa pon nnti kena daftar masuk jugak .dengan sem ni kna duduk rumah sewa .aduh ,memerlukan modal dan perbelanjaan yang amat tinggi ni .kna bajet la aku nnti .haish .kadang-kadang aku terpikir jugak ,nk smbung blajar pnya la susah .memerlukan modal yang amat tinggi .tapi yang menariknya ,aku dapat berjumpa kembali dengan member2 kt sana .hahahaha .best duduk dengan dorang !heaven !!







diucapkan kepada seluruh mahasiswa-mahasiswa diseluruh Malaysia ,selamat kembali ke pusat pengajian masing-masing la eh ?hahaha .ergggh !!malasnya !

anak-anak buahku :)

hampa pon mesti ada anak-anak buah kan ?ok skrng ni famy nak crita pasal anak-anak buah famy ni .famy ada 3 orang anak buah .2 lelaki dan satu-satunya perempuan .nama-namanya adalah Muhammad Raziq Ramadhani bin Mohd Redzuan ,Lyna Nurfitrina binti Mohd Hilmy dan Mohd Iman Nur Syahmi bin Mohd Hilmy .kita cerita ikut turutan la eh ?hehe .

ok .anak buah aku yang first bernama Lyna .satu-satunya cucu perempuan Abdul Jalil .sekarang dh umur 4 tahun dh .hehe .pragai dia Ya Allah ,hnya tuhan yang tahu .nakai mcm pak dia kot .kadang-kadang menyakit hatikn pon ada .tapi kalau tgok-tgok balik dia ni lah anak buah aku yg first .hahaha .maybe klimaks kenakalan dia kot .hehe .mcm-mcm la pragai anak-anak buah aku ni .kening dia tebal .ikut keturanan jgak ni .hehehe .haaaa .ni la gerangannya .lyna ,paksu syg lina :)

                                             

haaa .yang ni anak buah aku yg kedua plak .nama dia mohd jajiq .mak dia kakak aku yang bernama pn.nurul aini .hehe .antara anak buah aku dia lah yang paling dekat dengan aku .dia duduk dekat alor star ja .aku plak blajar kt sg.petani .tiap-tiap minggu balik .so ,always la jmpa dgn mat jajiq ni .hehehe .skrng dh boleh cakap dh .antaranya 'abahwan otak','paksu encem' dan sbgainya .hahaha .umur x masuk dua tahun lagi .hehehe .dan ini lah muka kenakalannya .


dan yang terakhir adalah iman !!!hehehe .dia adik kepada lyna tadi tu .anak kepada mohd hilmy .abg aku .hehehe .knp nama iman ??maybe sbb mak pak dia suka makan kt iman keoteaw kerang kot .hehehe .masih lagi kecik n chumel2 .heheh .haaa .ini lah anak buah yg last pak su ni .


takat tu ja crita pasal anak-anak buah aku .maybe nnti coming soon kot .ada lagi .hehehe .nnti aku crita lagi .nantikan cerita smbungannya episode 2 nnti .salam :)




makcik nama diberi .

nama makcik ni anis najwa bt mohd ucop .hehehe .makcik ni famy dh knal lama dh .pelbagai peragai dan kerenah jugak .tapi kadang-kadang bagus jgak sbb dgar cakap famy ni .hahaha .famy suruh la dia buat blog dengan paksaan dan ni lah hasilnya anisyusuf24.blogspot.com  .hahaha .dan ni lah gerangannya .anis najwa .ni la dia .ada boypren ka xdak ka ,tanyalah tuan yg empunya ok .ramai org beratuq nak kt dia ni .hehh .

Tuesday, 14 May 2013

nahariah mamaku .

12/5/2013 ahad .semua orang sibuk celebrate mothers day .hehehe .aku pon x terlepas .aku ,abg aku ,kak ipar aku dan abah aku meraikan dekat 'the manhattan fish market' dekat putrajaya :) .ni gmbar-gambarnya !huhu .












adik aku .

pejam celik ,pejam celik dh dekat dua tahun aku dengan adik aku sorang ni .nama dia azidah .hehe .macam-macam perangai adik aku sorang ni .dalam masa dua tahun tu ,mcm2 kami lalui .apa-apa masalah yg aku hadapi ,dialah orang yg pertama aku cari .even dulu aku pernah abaikan dia seketika .tapi skrng aku dh sedar betapa pentingnya seorang adik tu pada seorang abang .heheh .and walaupon dia muda pada aku tapi dia yg slalu mgajar aku subjek mata yg aku lemah time spm .smpai la aku melangkah kaki ke universiti .dia pon skrng dh masuk universiti .tahniah adik !xpela .ap-ap pon abang doakan adik abg bjaya ok !AZIDAH ANWAR !!


nama diberi ALI

maseh kat budak ni .nama dia nur aliaa eleena.fahmy pnggil dia ALI .hehe .maseh sebab tolong buat blog ni untuk fahmy ni .hehehe .ganas n garang ,tpi kadang2 tu baik la jugak .hehehe

aku ..

inilah aku .nama diberi mohammad fahmy bin abdul jalil :)